Google Chrome

Google Chrome Geçmişini Silme

Dünya üzerinde en yoğun kullanılan tarayıcılardan biri Google Chrome. Pratikliği, stabil çalışan yapısı ve özelleştirilebilir olmasıyla pek çok kolaylığı da yanında getiriyor. Özellikle kişisel hesabınızla giriş yaptığınız zaman önünüze açılan kapıların haddi hesabı yok diyebiliriz.

Google Chrome Geçmişini Silme

Hemen her şeyinizi, parolalarınızı, yer işaretlerinizi, arama geçmişinizi düzenli bir şekilde organize eden Chrome bütün kişisel verilerinizi saklayabileceğiniz şekilde hazırlanmış. Güvenlik konusu da önemli tabi. Siz bir hata yapmadığınız sürece Google Chrome ile ilgili sorun yaşamazsınız. Kişisel verilerinizi açık edecek şekilde basit hatalar yapmazsanız; mesela, bilgisayarınızdaki Chrome‘u sizle birlikte başkaları kullanır ve parola koruması atamazsanız başınız elbette derde girebilir.

Neyse, ana konuya dönelim. Google Chrome Geçmişini ve Parolaları nasıl temizleriz ya da sileriz? Geçmişi silmek gerçek hayatta oldukça zor olsa da Chrome üzerinde inanılmaz kolay.

Geçmişi silmek için CTRL + H tuş kombinasyonuna basarak -ki H burada History yani geçmişi simgeliyor- açılan sayfada da soldaki menüde Tarama Verilerini Temizle seçeneğine tıklıyoruz. Bu tıklama size yeni bir pencere açacak ve size soracak hangi verileri hangi süre aralığı için temizlemem gerekir manasında.

Son 1 saat, son 24 saat, son 7 gün, son 4 hafta ve Tüm Zamanlar seçeneklerinden birini seçerek hangi aralığı silmek istiyorsanız siz belirleyebilirsiniz. Tüm Zamanlar’ı işaretlerseniz, ilk açtığınız günden ya da son silme işleminizden bu yana olan tüm geçmiş verilerini silersiniz. Eğer kalmasını istedikleriniz varsa seçiminizi buna göre belirleyin.

Silme işlemi için zaman aralığını belirledikten sonra Tarama Geçmişi, Çerezler ve Diğer Site Verileri ile Ön Belleğe Alınan Resimler ve Dosyalar seçeneklerinden birini, ikisini ya da hepsini seçerek alttaki Verileri Temizle butonuna basıp tüm geçmişi kolaylıkla silebilirsiniz.

Kısa süren bu işlemin ardından Chrome web tarayıcınızdaki geçmişe ait verileri temizlemiş oluyorsunuz. Bu işlemin size yer kazandıracağını da hatırlatalım. Çünkü ön bellekleme seçeneği ile birlikte Chrome daha önce ziyaret ettiğiniz siteleri daha hızlı açabilmek adına birçok dosyayı ve görseli indirip hafızada tutuyor. Tüm verileri silme işleminden sonra bu veriler silindiği için Chrome‘un bilgisayarınızda oluşturduğu ek ağırlık da ortadan kalkıyor.

Geçmişi Silme, Google Chrome, Web Tarayıcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir