Google Home, akıllı ev aletleri için üretilmiş, bu cihazları uzaktan yönetmenizi sağlayan bir yazılım. Hayatın pek çok alanında etkili ve işe yarar çözümler sunan Google‘ın ev için tasarladığı b…
Uzun süredir hayatımızda olan Yandex‘in oyun severler için hazırladığı ücretsiz platform Yandex Games, yüzlerce oyunu içerisinde barındırıyor. Çapraz platform desteği de bulunan Yandex GamesR…
Günümüzde akıllık telefonlar için pek çok klavye uygulaması bulunuyor. Microsoft SwiftKey de bunlardan biri. Ama onu diğerlerinden ayıran belirgin özellikler de bulunuyor. Bu özelliklerin başında da y…
SD kart biçimlendirme programı ile veya Windows üzerinden kartınıza biçimlendirme yapmak zorunda kalabilirsiniz. Gerek kartın boyutunu geri kazanmak için gerekse bazı dosyalardan kolayca kurtulmak içi…
Android telefonda en sık kullanılan tarayıcısı muhtemelen Google Chrome tarayıcısıdır. Herkesin sık ziyaret ettiği ve takip ettiği web sitesi vardır. Favori Web sitesini Android telefon ekranına kısa …
İnternet’te web sitelerinde dolaşırken karşımıza çıkabilecek hata mesajı Error 401, Error 403, Error 404 ve Error 504 hatalarıdır. 4 ile başlayan hatalar kullanıcılarla ilgili sorunlar, 5 ile başlayan…
Norton 360 for Gamers, özellikle oyuncular ve oyun bilgisayarları için tasarlanmış etkili bir güvenlik ve performans yazılımı. Windows, MacOs, Android ve iOS işletim sistemlerinde çalışan ve oyuncu va…
Teknoloji ve yazılım sektörü geliştikçe hayatımızı kolaylaştıran programların sayısı da her geçen gün artıyor. AnyDroid de bahsettiğimiz hayatımızı kolaylaştıran programlardan biri. Ashampoo‘nun…
Dün anlattığımız AVG Secure Browser‘dan farklı olarak, Avira Browser Safety bir tarayıcı değil. Tarayıcıyı güvenli hale getiren bir tarayıcı eklentisi. Yine bir güvenlik yazılımı uzmanı olan Avi…
Başta Chrome, Opera, Mozilla Firefox ve Edge olmak üzere şu anda kullanımda olan pek çok browser bulunuyor. Ortak ve benzer özelliklerinin yanında bu browserların kendine has geliştirdikleri bazı ayrı…
Adobe Acrobat‘ın yıllardır sektördeki PDF egemenliği devam ederken, alternatif PDF görüntüleme ve düzenleme programları birbiri ardına boy gösteriyor. Acrobat‘ın PRO sürümünün oldukça paha…
VPN yani Virtual Private Network ya da tam Türkçe karşılığıyla Sanal Özel Ağ, günümüzde neredeyse hemen herkesin kullandığı bir sistem. İnternet ortamında gezinmenizi kolaylaştırırken, diğer yandan da…
Pandemi döneminin iş ve iletişim alanına getirdiği zorluklardan en büyüğü hiç şüphesiz yüz yüze görüşememe üzerine kuruluydu. Bu dönemde konuyla ilgili çözüm olmak adına çıkan pek çok video konferans …
WhatsApp Web’in kolaylığına alıştıysanız eğer Google Messages‘in sağladığı avantajları da fazlasıyla beğeneceksiniz demektir. Yazılımların her geçen gün gelişerek daha faydalı hale gelmesi…
Bilgisayarınızda ciddi yavaşlamalar, daha açılırken kapanmalar, açılış süresinin uzun olması, açıldıktan sonra dosyaları bulamama, bulunan dosyaları açamama gibi; bir sürü sorunla uğraşmaya başladıysa…
Günümüzde zaman pek çok açıdan ve hemen hepimiz için oldukça fazla önemli. Hız hayatımızın her alanına işlemiş durumda. Bazen telefonda numara ararken bile yaşanan ufak gecikmelerde sinirimizin tepemi…
Dünkü yazımızda ülkemizin ilk işletim sistemi olan Pardus‘u anlatmıştık. Pardus’un yenilenme dönemine girdiğinde Linux’tan vazgeçip Debian’a geçtiğini ve Linux’ta kalan k…
Pardus ülkemizde geliştirilen ilk işletim sistemidir. Fikir olarak 2003 yılında planlanmaya başlanmış ve ilk kararlı sürümü 27 Aralık 2005 tarihinde yayınlanmıştır. Adını Panthera Pardus Tulliana yani…
Apple şirketinin kendine ait donanım ve yazılım ara yüzleri ile harika bir performansı vardır. Ancak muhtemelen bildiğiniz gibi, bulut depolama, fotoğraf yönetimi ve hatta müzik sosyal ağları söz konu…
Windows 10, oluşturduğunuz tüm klasörler için standart sarı klasör simgesini kullanır. Kütüphaneleriniz biraz farklı ikonlara sahiptir, ancak diğer tüm klasörler için aynı simge kullanılır. Windows 10…
ZIP, RAR vb. gibi dosya türleri en sık karşılaştığımız sıkıştırarak arşivlenmiş dosya türleridir. Bir dosya içerisinde çok sayıda dosya ve klasörü tek bir dosya halinde paketleyip sıkıştırmasına izin …
Dünkü yazımızda genel kullanım amaçlı Linux İşletim Sistemlerini tanıtmıştık. Bu yazımızda ise Yeni Başlayanlar için Linux Sistemleri’ni özetleyeceğiz. Yeni Başlayanlar İçin Linux İşletim Sistem…
Her biri farklı avantajlar sunan dikkat çekici sayıda Linux işletim sistemi bulunuyor. Windows‘a iyi bir alternatif oluşturan bu sistemlerin çok fazla olması seçenekleri de zorlaştırıyor. Amacın…
Ubuntu, Mark Shuttleworth öncülüğünde geliştirilmeye başlayan bir işletim sistemidir. Açık kaynaklı bir yapıya sahip olan bu işletim sistemi hem 32 bit hem de 64 bit bilgisayarlarda sorunsuz bir şekil…
Verilerinizi taşımanız veya bir yedeklemeyi elinizde tutmanız gerekiyorsa, sabit sürücünüzü kopyalayabilirsiniz. Dosyalarınızı yedekleyebilecek pek çok harika hizmet var. Bilgisayarınızı herhangi bir …
OneDrive, Microsoft’un bulut depolama hizmetidir. OneDrive’da Google Drive gibi fotoğraflar, videolar, belgeler gibi tüm dosyaları yedekler. OneDrive, 5 GB ücretsiz depolama alanı sağlar daha fazla de…
Bilgisayarda fotoğraf, video, belge gibi her türlü dosyayı Google Drive ve OneDrive gibi bulut depolamalarda otomatik olarak yedeklenmesini sağlayabilirsiniz. Bulut depolama ile bilgisayarınıza gelebi…
FPS terimi son dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Genellikle oyun severler tarafından gündeme getirilen bu terim farklı alanlarda da yer almaktadır. Fotoğrafçılıktan, video çekimlerine kadar b…
Sesi yazıya çevirme işlemi ile ilgili olarak internet üzerinde birçok program ve uygulama bulmak mümkündür. Ancak bazıları web sitesi, bazıları ise program olan bu yazılımların büyük kısmı ya Türkçe d…
Unity kişisel ve küçük şirketler için ücretsiz olarak kullanılabilen bir oyun geliştirme motorudur, sürekli gelişen ve gelişmeye devam edecek büyük bir projedir. Unity Birçok oyun şirketi bu oyun moto…
Fusion Drive, 2012 sonunda piyasaya çıkan iMac ve Mac mini modellerinde bir seçenek olarak sunulmuştur. Mac’de tek bir disk bölümü olarak sunulan FusionDrive, sık kullanılan dosyaları otomatik ve dina…
Aklınızda ekran kartı hasar testi nasıl yapılır, basit ve pratik ekran kartı test programı full ve ücretsiz hangisidir gibi sorular varsa yazımızı sonuna kadar okumalısınız. Ekran Kartı Test Programla…
Bilgisayar, üzerinden işlediğimiz bilgileri saklayan ve istediğimizde geri veren cihazdır. Bilgisayar, tablet, oyun konsolu gibi cihazlar evlerimize girdikten sonra hiç biri elimizden düşmez oldu. Bil…
Bitlocker Windows işletim sistemlerinde bulunan veri güvenliği ve dosya şifreleme sistemidir. Sabit diskler veya taşınabilir diskleri şifrelemek için kullanılır. Dosya Şifreleme Sistemi’nden farklı ol…
Google ürünleri insanın kafasını karıştıracak kadar çok fazla. Ve bazen gerçekten neyin nerede olduğunu, neyin ne işe yaradığını takip etmek çok zorlaşıyor. Android, Chromebook’lar veya şifreler ile i…
Adobe InDesign, masaüstü yayıncılık programıdır ve 1999 yılı içerisinde piyasaya çıkmıştır. Windows ve MacOS işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışan InDesign programı, başta New York Times …
Google Play Store’da uygulama indirmeden önce uygulamanın Play Store sayfasında Pegi 3, P egi 7, Pe gi 12, Pegi 16, Pegi 18 ve Ebeveyn Rehberliği Önerilir derecelendirmesi vardır. Bunlar bizlere uygul…
Flutter aynı kod tabanından Android ve iOS uygulamaları oluşturmak için kullanılabilen ücretsiz, açık kaynaklı bir mobil geliştirme platformudur (SDK). Bir süredir beta sürümde iken Aralık 2018 yılınd…
İnternet’te gezinirken web sitelerinde “SVG” uzantılı fotoğraf dosya formatı ile karşılaşmışınızdır. Bu yazımızda SVG dosya sı nedir? nasıl açılır, diğer resim formatlarından farkı nedir ve ne işe yar…
Bilgisayarınızda kendiniz sıkıştırdığınız veya İnternet’ten indirdiğiniz sıkıştırılmış arşivlenmiş RAR dosyalar kırık, hasarlı veya bozuk arşiv dosyaları olabilir. Bu durum, her zaman verilerin tamir …
NFC, ibaresini telefonlarda en sık gördüğümüz bir ibaredir. Ancak çoğumuz bunun ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmez peki nedir NF C ve ne işe yarar? NFC Nedir? NFC (Near Field Comminucation), Türk…
Hızlandırılmış video anlamına gelen Timelapse videolar hazırlamak isteyen kullanıcılar, Android’de Timelapse video nasıl oluşturulur? sorusunun yanıtını merak ediyorlar. Android Timelapse Video Bu yaz…
Bir önceki yazımıza ek olarak dosya uzantısı değiştirme konusunda da açıklayıcı bilgiler verelim istedik. Buyrun yazımıza… Dosya Uzantısı Değiştirme Dosyaların Dosya Uzantıları Nasıl Değiştirili…
Dosya uzantısı veya dosya adı uzantısı, bilgisayardaki dosyasının sonundaki nokta ile ayrılıp gelen kısa ifadelerdir. Noktadan sonra gelir ve genellikle iki-dört karakter uzunluğundadır. Bir belgeyi d…
MODEM Modem, internete açılan ağ geçididir. İnternet, binadaki bir kablo, fiber optik veya telefon hattı ile servis sağlayıcıları aracılığı ile evinize gelir ve modeminize bağlanır. Modem, dijital 1’l…
İnternet hızını bilmek önemlidir. Bazen bilgisayar yavaş çalışır. Sebebini farklı yerlerde ararız ama servis sağlayıcınızdan veya arka planda çalışan bir güncellemeden dolayı İnternet hızının düşmesin…
Gelişen teknolojiyle birlikte kullanıcılar, çektikleri videoları son derece kolay ve profesyonel bir şekilde yardımcı programlar vasıtasıyla düzenleyebilmektedir. Özellikle işletim sistemiyle entegre …
Dolby Atmos sistemde yukarı bakan veya tavana monte hoparlörler işin anahtarıdır. Bir Dolby Atmos sisteminde, 5.1.2 sistemi beş adet normal hoparlör, bir subwoofer ve iki adet yukarıya dönük hoparlör …
Apple TV 4K, TVOS 12’de Dolby Atmos surround ses desteği var. Roku Ultra, Amazon Fire TV, 4K, Xbox One ve hatta Windows 10 PC’ler de dahil olmak üzere diğer cihazlar Dolby Atmos’yi destekliyor. Gelene…
Her bilgisayar kullanıcısının açmakta zorlandığı bir bin dosyası bulunur. Bin uzantılı dosyaları açmak için klasik yöntemler işe yaramaz. Uzun zamandır hayatımızda yer alan ancak bir çoğumuzun ne işe …
Android, Apple’dan daha açık bir platforma sahiptir. Bu nedenle Malware bulaşması için potansiyel bir sisteme sahiptir. Google, bunu Google Play Protect gibi şeylerle korumaya çalışıyor. Ancak yinede …
Günümüzde “Yapay zeka” kelime grubunu duymayan yoktur herhalde? Yapay zekanın hayatımızı kolaylaştıran en sevimli çoçuğu chatbotları sizlerle kısaca tanıştırmak isteriz. Chatbot Chatbot, bir çeşit yaz…
Kablosuz ses aktarıcı programları daha önce duymamış olabilirsiniz. Ancak evet, bu özelliği yerine getiren programlar mevcut. Son dönemlerde birçok kişi Bluetooth/kablosuz kulaklıkları kullanmaya başl…
Apple, düzenlediği yeni etkinlikte beraber birçok cihazını ve yeni işletim sistemi macOS Big Sur ’u tanıttı. Birçok ürünün tanıtıldığı gece de tanıtılan yeni işletim sistemi, bazı özellikleriyle dikka…
RAM (Rastgele Erişimli Bellek), bilgisayarınızı kullanma sırasındaki depolama alanıdır. Bilgisayar’a yüklenen program veya oyun harddiskte depolanır. Ancak program çalışma esnasında dosyalar RAM’in al…
IBM’in yapay zeka ürünü olarak tanıtılan IBM Watson, adını Thomas J. Watson’dan alıyor. Bir yapay zeka ürünü olarak programlanmış olan IBM Watson sözlü sorulara cevap vermesi için tasarlanmış, tasarım…
Termal macun işlemcinin aşırı ısınmasını önlemek için kullanılan adı üzerinde bir macundur. Bilgisayar açılırken işletim sistemine geçecekken kapanıyorsa olası sebeplerinden birisi işlemci ısınmasıdır…
HDD (Hard Disk Drive), bilinen geleneksel klasik sabit hard disklerdir. SSD (Solid State Drive), verilerinizi depolamak için mekanik parçalar yerine bellek yongalarından ve dahili devrelerden faydalan…
RFID, yani Radyo Frekansı Tanımlama teknolojisi, genellikle mağazalarda satın aldığınız ürünlerde çalışan kimlik kartlarında kullanılır. RFID, teknolojisi yeni bir teknoloji değildir. Oldukça eski bir…
Android cihazınızla ilgili sorunlar yaşıyorsanız veya telefonu artık kullanmayacaksanız, fabrika ayarlarına sıfırlama yapmanız gerekebilir. Daha önce Android telefon açılırken formatlama yöntemini And…
Belki yurtdışında bir çok ülke Home Office çalışma düzenine hakim olsa da Coronavirüs salgını sebebi ile Türkiye yepyeni bir olgu ile karşılaştı. Bu zamana kadar tam zamanlı ofis çalışmasına alışkın o…
USB flash bellek verilerin son derece güvenilir ve pratik bir şekilde dijital ortamlarda tutulmasına ve istenilen her yere taşınabilmesine yardımcı oluyor. Ancak usb flash belleklerin bu mükemmelliği …
Bazı işlemci modellerinde overclock adında bir özellik mevcuttur. Bu özellik sayesinde işlemcinizin performansını arttırabilir ve biraz olsun avantaj sağlayabilirsiniz. Ancak her ne kadar bu yöntem ku…
Telefondan veya tabletten bilgisayara dosya aktarmak en çok ihtiyacımız olan bir işlemdir. Bu makalede telefondan bilgisayara nasıl dosya aktarılacağından bahsedeceğiz. Android’den Bilgisayara D…
Bilgisayar hızlandırma programları, günümüzün en çok tercih edilen yazılımları arasında yer almaktadır. Zamanla biriken ve kullanılmayan dosyalar yüzünden yavaşlayan bilgisayarlar birçok kullanıcı içi…
Arka planda çalışan uygulamalar, istemsiz bildirimler gönderebilir, güncellemeleri kontrol edebilir ve sizden bilgiler çalabilir. Windows’da arka plan çalışan programları kapatmak hem güvenik hem de b…
Windows C Sürücüsü Temizleme ile ilgili yazımıza devam ediyoruz. Bir önceki yazıda öğrendiklerimize ek olarak kullanabileceğimiz diğer seçenekleri de aşağıda sıraladık. Windows C Sürücüsü Temizleme &#…
Windows bilgisayarda “C” sürücü diski önemlidir. Çünkü işletim sisteminin kurulu olduğu, sistem dosyalarının olduğu ve programların kurulu olduğu depolama alanıdır. Bu alanın temiz veya kirli depo olm…
Yalnızca Windos 10’da değil, Windows 7 ve önceki sürümlerde de birçok kez karşılaştığımız sorunlardan biri de Disk Dolu hatasıdır. Çoğu zaman disk boş olsa da; bir dosya yüklemek istediğimizde disk do…
Windows için ücretsiz mesajlaşma uygulamaları daha çok bilgisayar başında oturarak çalışanlara faydası olabilecek programlardır. Özellikle telefonlarına dahi bakamayacak kadar yoğun olan bazı meslekle…
Steam ayarları ile ilgili yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Steam Cloud ile Her Yerde Oynamaya Devam Et Oyununuzun ilerlemesini buluta kaydedebildiğinizi ve çalma seansınızı bir ritim kaçırma…
Steam, PC oyunlarının yüzü ve Valve firmasının yeni bir oyun çıkarmamasının nedenidir. Steam popüler bir çevrimiçi perakende satış noktası haline geldi. Steam Ayarları Steam, sadece bir mağazadan çok …
Her Android cihazında benzersiz bir Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği – International Mobile Equipment Identity (IMEI) numarası vardır. Bunu öğrenmenin birkaç yolu vardır. IMEI Nedir? IMEI, Internati…
Bu eğitimde basitleştirilmiş bir Windows toplu iş dosyası ve görev zamanlayıcı kullanılarak otomatik günlük yedekleme nasıl oluşturacağımızı göreceğiz. Programsız Dosya Yedekleme Toplu iş dosyası oluş…
Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük problemlerinden biri de zamanla yavaşlayan sistemlerdir. Kullanıcılar yavaşlayan telefonlarını hızlandırabilmek için çeşitli uygulamalar araştırmaktadır. Akıll…
Audacity ses kaydetme programları arasında en bilinenlerdendir. Ses kaydetme programları arasında birinci sırada gelen Audacity, hem kaliteli hem de ücretsiz bir yazılımdır. Kullanımı oldukça basit ol…
VLC Media Player tüm dünyada uzun yıllardır bilinen ve kullanılan video oynatıcılardan biridir. Yıllarca listenin ilk sıralarında yer alan VLC Media Player, özellikle son yıllarda yazılım sektöründeki…
Her ne kadar bilgisayarlarda çift işletim istemi kurulabiliyor olsa da bazı ihtiyaçlara göre sanal makine kurulumu gerekebiliyor. Sanal makine nedir? Gelişen sistemler sayesinde bilgisayarlara çift iş…
Windows işletim sistemlerin de “Program Kaldır” bilgisayarınızda kurulu olan programların kaldırılması için kullanılan bir araçtır. “Program Kaldır” menüsüne nasıl ulaşırız? Program Kaldır Kısayolu Bi…
Msvcp140.dll hatası işletim sistemleri tarafından belirlenmiş olan bir hatanın ismidir. Bilgisayarların sistemlerinde dosyaların eksik olmasından dolayı ortaya çıkmıştır. Genelde bir oyun ya da progra…
Yandex Toloka, internet başında zaman geçirip aynı zamanda internetten para kazanmak isteyenlerin karşısına çıkan platformlardan biridir. Şimdi size Yandex Toloka hakkında kendi tecrübelerimden yola ç…
Sabit sürücüden tıklama veya cızırdama sesleri yapmaya başlıyor, dosyalarınızı bulamıyor gibi görünüyor ve gerçekten yavaş hareket ediyorsa ve sistemsel sorunları çözmenize rağmen bu hatalar devam edi…
Sisteminizi yeniden başlatmak genellikle Windows 10 başladığında her şeyin yeniden başlatılarak sıfırlanmasıdır. Bilgisayarda bir şeyler ters gittiğinde ilk yapılması gereken düzeltme işlemi bilgisaya…
Adobe Photoshop, grafik ve fotoğraf düzenleme konusunda endüstri standartlarındadır. PhotoShop lisansı, piyasada tanınmayan diğer grafik ve fotoğraf düzenleme programlarının en pahalısıdır. PhotoShop …
Masaüstü kısayol simgelerini kullanmadan sık kullanılan bir uygulamayı başlatmak için hızlı erişim istiyorsanız, basit bir kayıt defteri ile bu uygulamayı masaüstünde sağ tık menüsüne ekleyebilirsiniz…
Daha önce Bios’a nasıl girileceğini anlatmıştık. Şimdi de hangi marka bilgisayarların hangi tuş kombinasyonları ile Bios‘a girebileceğinizi anlatalım istedik. Bios’a Girme Tuşu Acer …
Bilgisayarda BIOS’u açmak için bir çok yol vardır. Bilgisayar açılırken basit bir tuş kombinasyonuna basma ile BIOS’a geçiş yapabilirsiniz. Daha yeni UEFI BIOS ile birlikte gelen bir bilgisayara sahip…
Görev zamanlayıcısı ne işe yarar? Görev zamanlayıcısı her gün, haftalık veya aylık gibi zamanlarda bilgisayarda yapılması gereken bir işlevin bir tetikleyici zamanlaması ayarlayarak sizin istediğiniz …
Kayıt Defterindeki herhangi bir değişiklik, Windows’un düzgün çalışması için tahribata neden olabilir, bu nedenle kayıt defterinde değişiklik yapmadan önce yedekleme yapmakta fayda vardır. Bu makalede…
Microsoft OneNote, Office 365 ile birlikte not düzenlemek için kullanılabilen bir uygulamadır. OneNote, not almak için kullanılan Evernote veya Dropbox Paper’a benzer bir Microsoft Office uygulamasıdı…
Günümüzde birçok bilgisayar kullanıcısının dert yandığı sorunlardan biri de bilgisayarların yavaşlamasıdır. Satın alınan bilgisayarlar bir süre sonra yavaşlamakta ve ilk günkü performansı vermemektedi…
Dünyada internet kullanım oranı aslında sanıldığından çok daha yüksek. Ülkemize göz attığımızda, neredeyse yediden yetmişe kadar herkes internet kullanıcısı. Evvela zaten istatistikler her 10 kişiden …
Windows işletim sistemli bilgisayarlarda Tarih ve Saat’in güncelliği ve biçimi önemlidir. Tarih ve saat kullanan bir çok program Windows sisteminin tarih ve saatine göre hareket eder. Bu tür programla…
AMD Infinity Cache , AMD markası tarafından tasarlanan bellek teknolojisidir. Yeni Infinity Cache, GPU kapsamında harcanan gücü minimum seviyeye indirirken performansı üst düzeye çıkarır. Tasarım saye…
Windows, ister USB ister küçük ister sabit disk olsun, USB veya Thunderbolt ile bağlanmış harici depolama aygıtları için seçebileceğiniz farklı “politikalara” sahiptir. Her ayrı depolama cihazının ken…
Netflix izleme geçmişi nasıl silinir? Netflix her konuda kullanıcılarına destek verebilmek için izleme geçmişi hizmetini sunar. Her ne kadar geçmişte izlediklerinizi bulmakta kolaylık sağlıyor olsa da…
Android uygulamalarla bir şekilde sorunlarla karşılaşılabilmektedir. Sorunu düzeltmek için uygulamadan çıkmak ve tekrar başlatmak gerekir. Bazen de güncelleme gerekebilir. Android Önbellek Temizleme B…
Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından mobil cihazlar için geliştirilmiş, Linux tabanlı işletim sistemidir. Telefon veya tabletleri kullanarak resim, video, müzik ve dosya indiriyoruz. Ay…
Windows 10 Windows Defender bilgisayarı virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan korumak için güçlü bir araçtır. Ayrıca bir antivürüs programına ihtiyaç duymadan iş görmektedir. Ancak bazen güvenilir …
Chromebook, isminden de anlaşılacağı üzere bir Google ürünüdür. Chromebook, kısaca İnternet üzerinden çalışan normal dizüstü bilgisayarlardan daha hafif dizüstü bilgisayarlar denebilir. İşletim sistem…
Windows 10’da yanıt vermeyen programı kapatma sorunu ile karşılaşmak olasıdır. Winows 10 bilgisayarda kapanmayan bir program ile karşılaşırsanız, altternatif yollar deneyerek programı kapatmaya zorlay…
M4v dosya uzantısına sahip bir dosya, bir iTunes video dosyası olarak da bilinen bir MPEG-4 Video dosya biçimidir. Bu, iTunes mağazasından herhangi bir video satın alırken veya kiralarken kullanılan b…
Asistan Türkçe başlıklı bu üçüncü yazımızla Google Asistan tanıtımına ait metinleri bitiriyoruz. Umuyoruz ki Google Asistan programını tanıma, anlama ve kullanma konularında yeterince bilgi verebilmiş…
Google Asistan uygulaması, İOS işletim sisteminde kullanılan Siri asistan uygulamasından sonra çıkmış olmasına rağmen, Siri’ye alternatif bir program olduğunu söyleyebiliriz. Hatta uzmanlar Asistan Go…
Dünyada teknolojinin geldiği nokta, insan üstü boyutlarda ve hızla ilerlemeye devam etmektedir. Yatay ve dikey bütünleşme aşaması teknolojiyle tam olarak örtüşen bir terimdir. Dijital dönüşüm, her ala…
Steam oyun iade etme işlemi, son derece kolay ve bir o kadar da pratik bir şekilde yapılabilir. Her ne kadar Steam platformunda son derece kaliteli oyunlar olsa da oyun severler, çeşitli nedenlerden ö…
Whatsapp alternatifleri konusu, özellikle dünyada ve ülkemizde çok fazla tartışılan teknoloji konularından biridir. Bunun nedenleri arasında Whatsapp’ın güvenlik açıklarıyla gündeme gelmesi, Facebook’…
Instagram müzik ekleme özelliği sonunda Türkiye’de de kullanıma girdi. Çok uzun zamandan beri dünya üzerindeki pek çok Instagram kullanıcısı tarafından keyifle tercih edilen bu özelliğin Türkiye’ye ge…
Windows 10 bilgisayar kullanıcıları, bilgisayarı özelleştirme veya hataları düzeltmek noktasında Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi ile karşılaşmışlardır. Windows 10’da bulunan Yerel Grup ilkesi Düzenley…
Bir grafik işleme birimi olan GPU, video ve grafiklerin performansını yükseltmek ve yönetmek için kullanılan tek yongalı bir işlemcidir. 1999 yılında NVidia’da geliştirilen ilk GPU, GeForce 256 o…
Steam Chat’i Otomatik Açmayı Durdurma / Yeni Steam Chat PC oyuncuları için harika. Ancak Steam’i her açtığınızda arkadaş listeniz ve yeni sohbet otomatik olarak başka bir pencerede açılıyor. Seç…
Google Podcasts, adından da anlaşılıcağı üzere kullanıcıların podcasts yayını yapması ve yayınlanan ses yayınlarını dinlemesi için teknoloji devi Google tarafından sunulan bir telefon uygulamasıdır. B…
Bir önceki yazımızda PowerShell kullanarak bilgisayarda yüklü programları listeleme özelliğini incelemiştik. PowerShell’e ek olarak Komut İstemi ve Denetim Masası yoluyla da programları listeley…
Windows işletim sistemi bilgisayara bilerek veya bilmeyerek birçok program yükleriz. Windows’ta yüklü programların listesini oluşturmak için Bilgisayara format atmak veya listeyi bir arkadaşınıza gönd…
Geri Dönüşüm kutusu, bilgisayardan silinen dosyaların geçici olarak muhafaza edildiği yerdir. Bir dosya silindiğinde dosya bilgisayardan hemen atılmaz ilk olarak Geri Dönüşüm Kutusuna taşınır. Geri Dö…
Windows bilgisayara temiz bir format atıldıktan sonra bilgisayar donanımlarının sağlıklı çalışması için en güncel driverları yüklemelisiniz. Driver‘ın Türkçe karşılığı sürücü demektir. Windows S…
Daha önce Online Office Uygulamaları‘na kısa bir göz atmıştık. Bugün de alternatif masaüstü Office uygulamalarını inceleyelim istedik. Alternatif Masaüstü Office Uygulamaları Hepsi birbirinden f…
Yanınızda bilgisayarla dolaşan bir kişi iseniz muhtemelen İnternet’e mobil veri cihazlarla bağlanıyorsunuz. Mobil veri planlı bir İnternet paketi, sabit modem İnternet paketlerine kıyasla daha pahalıd…
İnternet kullanıcılarının yüzde seksen beşi, arama motorlarına erişim sağlayabilmek için Google Chrome internet tarayıcısını kullanmayı tercih etmektedir. Bu kadar yoğun bir şekilde kullanılan Chrome,…
Bataryalar, elektronik cihazlara güç sağlar, ancak bu bataryalarında bir ömrü vardır. Windows 10 dizüstü bilgisayarlarda batarya durumunu gösteren Pil Raporu özelliği vardır. Birkaç basit komutla, pil…
Microsoft Office tüm dünyada en sık kullanılan programlardan biri. Pratik ve kolay kullanımı, hemen her platforma olan uyumluluğu, hemen her kullanıcıda bulunması gibi avantajlara sahip Microsfot Offi…
Android işletim sistemine sahip telefon veya tabletlerde, cihazınıza uygulama yüklemek için cihazınıza Gmail hesabı eklemeniz gerekiyor. Uygulama indirmek için farklı mağazalar da var ancak Android iç…
AMD Virtual Super Resolution birçok noktada kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Bildiğiniz üzere birçok şirket yeni teknolojiler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hayatımıza giren bu teknolojiler s…
Bilgisayarda işlemci (CPU) sıcaklığının korunması önemlidir. Bilgisayarda işlemci sıcaklığının düzenin bozulması sorunlara neden olur. Bu nedenle sıcaklığın kontrol edilmesi gerekir. Bu makalede işlem…
Ağ Bağdaştırıcınızın Sürücülerini Kaldır Windows bilgisayar sürücüleri yüklü olduğundan Windows bilgisayarınız ağ bağdaştırıcınızı tanır. Driverlarla ilgili bir sorun varsa, “Windows bu ağa bağlanamıy…
Windows Bu Ağa Bağlanamıyor hatası Windows bilgisayarın Wi-fi ile bir ağa bağlamaya çalışırken karşılaştığı sorunlardan biridir. “Windows Bu Ağa Bağlanamıyor” hata mesajı ile karşılaştığınızda Windows…
Günümüzde en sık kullanılan Office uygulamalarından biri olan Excel, ucu bucağı olmayan özellikleri ile dikkat çekiyor. Program her ne kadar dışarıdan bakıldığında karmaşık bir yapıda gibi görünse de …
Android ve iOS işletim sistemleri üzerine yaptığımız incelemenin üçüncü ve son bölümü ile karşınızdayız. Bütün ayrıntıları, incelikleri ve farklılıklarıyla ortaya koymaya çalıştığımız farkları yeterin…
İki mobil işletim sistemi hakkındaki karşılaştırmalı incelememiz devam ediyor. Her iki telefonun güçlü olduğu yerler, geride kaldıkları, öne çıkanlar.. hepsi yazımızda.. Sahte Uygulama Android uygulam…
Dünyada akıllı telefon kullanmayan yok denecek kadar az sayıdadır. Akıllı telefonların en popüler olanları ise İOS (İphone) ve Android işletim sistemi telefonlardır. Özellikle ülkemizde en çok kullanı…
Windows 10 bulanık yazı sorunu kullanıcıların her zaman karşılaşabilecekleri Windows sorunlarından biridir. Normal şartlar altında herhangi bir değişiklik yapmadığınızı, bilgisayarınıza müdahale etmed…
Yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bilgisayar yavaşlaması konusunda yaptığımız incelemelerin ikinci kısmını, sebepleri ve çözüm önerilerini aşağıda bulabilirsiniz. Bilgisayar Yavaşlaması ̵…
Bilgisayar kullanıcıların en yaygın şikayeti bilgisayarım neden yavaş sorusudur. Bilgisayarınızı kullanma şekliniz, bilgisayarınızın ömrünü uzatabilir veya performansınızı artırabilir veya yavaşlama s…
Bilgisayarınıza özellikle yeni bir program yüklediğinizde bilgisayarınız eskisi gibi çalışmaz duruma gelebiliyor. Küçük sorulardan neredeyse çok ağır çalışmaya kadar geniş bir yelpazede problemler doğ…
Kurumsal firmaların ve kablosuz ağ hizmetini kendi hizmetleri dahilinde veren Kafe, Restoran gibi işletmelerin en çok ihtiyacı olan şey doğal olarak sağlıklı işleyen bir kablosuz ağ hizmetidir. Kablos…
20 yıldan fazla süredir internet hayatımızın hemen her yerinde yer alıyor. Haber almadan mesajlaşmaya, kişisel dosyaları depolamadan film izlemeye kadar pek çok alanda hayatımızın vazgeçilmezi durumun…
Dünyanın en sık kullanılan uygulamalarından biri olduğu gibi en çok kullanıcıya sahip uygulamalarının da başında geliyor WhatsApp. Akıllı telefona sahipseniz eğer mesajlaşma uygulaması olarak mutlaka …
Son dönemde kişisel bilgilerimizin tamamı telefonlarımız üzerinde rahatlıkla ulaşılabilir durumda. Hatta bunun yanında aldığımız notlar, yaptığımız iş ile ilgili özel bilgiler, kişisel fotoğraf arşivi…
Google‘ın insanlık ileişim tarihine armağanı sayılabilecek olan Google Translate ya da Türkçe adıyla Google Çeviri bugüne kadar yapılmış uygulamaların ilk 10 sıralamasında mutlaka yerini alır. P…
İnternette gezinme amacıyla kullandığımız bütün web browser‘lar yani web tarayıcıları; gezindiğimiz internet siteleri ile ilgili bilgileri mutlaka kaydeder. Geçmiş‘e baktığınızda aradıklar…
Bilgisayarınız bir süre sonra kendiliğinden yavaşladı, değil mi? Hiçbir sebep yokken hatta durup dururken diyebileceğimiz bir şekilde bir anda eski performansında çalışmayı durdurabiliyor bilgisayarla…
Dünya üzerinde en yoğun kullanılan tarayıcılardan biri Google Chrome. Pratikliği, stabil çalışan yapısı ve özelleştirilebilir olmasıyla pek çok kolaylığı da yanında getiriyor. Özellikle kişisel hesabı…
AES (Advanced Encryption Standard – Gelişmiş Şifreleme Standardı), Kriptografi şifreleme bilimi demektir. Elektronik verinin şifrelenmesi için sunulan bir standarttır. Amerika tarafından kabul edilen …
Point Teknoloji olarak; çok kullanıcılı bilgisayar sistemleri ve ağlar için yazılımsal ve donanımsal destek sunduğumuz IT Destek Hizmetleri başlığında firmaların pek çok sorununa kısa sürede uzun vade…
Bir çok kullanıcının aslında basit olduğu halde bir türlü halledemediği sorunlardan biri de Microsoft‘un Outlook uygulamasına mailin nasıl eklendiği üzerine. Yapması çok basit ama doğru bilgiler…
İlk başta bakıldığında İnternet Sitesi Yapım Aşamaları pek gereksiz gibi görünebilir. “Aman canım ne var ki, iki dakikada halledilir” gibi fikir ve düşüncelerden uzak durun. Çünkü ürün, ma…
Point Teknoloji olarak 10 yıla yaklaşan bilişim sektörü deneyimimizle; kurumsal firmalara, kurum ve kuruluşlara Bilgisayar, bilişim ve teknoloji alanlarında kurumsal çözüm ortaklığı hizmetimizi sunuyo…
Evet başlık pek çekici gelmemiş olabilir ama anlatılmak istenen temel konu önemli. İnternet sitesi, firmalar için son 20 yılda en önem arz eden konulardan biri oldu. Yadsınacak bir tarafı da kalmadı. …
Uzak Masaüstü Destek Hizmeti‘ni kullanmayan kalmamıştır yüksek ihtimalle. Çünkü sorunu en kolay, en hızlı haliyle halletmemize yarayan bir yöntem. Bilgisayarınızdaki ya da yazılımlarınızdaki her…
Veri Kurtarma son yıllarda adını sıkça duyduğumuz kavramlardan biri. Teknolojinin haddinden fazla gelişmesiyle birlikte sahip olduğumuz verilerin pek çoğu ki buna kişisel veriler, yazılar, fotoğraflar…
Ebeveynlerin, çocukları ile ilgili en büyük düşünce ve endişelerinden biri çocuklarını doğru şekilde geleceğe hazırlamayı başarıp başaramayacakları üzerine kuruludur. Doğru tercih ve etkili, sistemati…
PC’nizi kapatmak yerine beklemede tuşu ile uyku moduna geçirmek çoğu kişi için farklı fikirleri olan bir konudur. Bazıları, bir bilgisayarın çok fazla açılıp kapatılmasının bileşenlere zarar vereceğin…
Özellikle kurumsal firmalarda sık kullanılan Outlook posta istemcisi, mail gönderip almanın çok ötesinde bir kişisel asistan konumunda artık. Pek çok hatırlatıcıyı, randevuları, takvimi Outlook üzerin…
Ülkemizde bireysel ve kurumsal açıdan en sık kullanılan bilgisayar yazılımı hiç şüphesiz Windows‘tur. Pek çok firmada, evde, iş yerinde Windows bilgisayarın olduğu her yerde diyebiliriz. Ama baz…
Pandemi süreci kısıtlamalarının azalması dolayısıyla hepimizde Yaz tatili planları oluşmaya başladı. Deniz, kum, güneş üçgeninde gelişen bir fantezi dünyasıyla son bir yıldır yapamadığımız güzellikte …
Günden güne dijital ortamı daha sık kullanmaya başladığımız ortada. Bizim kadar olmasa da çocuklarımız da aynı şekilde günün bir bölümünü dijital dünyada geçiriyorlar. Yani tehdit sandığımızdan daha b…
Son yıllarda öne çıkan siber saldırı biçimlerinden biri Oltalama Saldırıları. İngilizcedeki “phishing” kelimesinden geliyor ve balık tutmak için yemlemek ile hemen hemen aynı anlamda kulla…
Windows 10 kurulu bilgisayarınız varsa ve uzun zamandır kullanıyorsanız veya bir başkasına vereceksiniz, bilgisayarınızı fabrika ayarlarına döndürmek isteyebilirsiniz. Bunu yapmak hem dosyalarınızın b…
İnternet ortamında gerçekleştirilen siber dolandırıcılık kimlik avı e-postaları, sosyal medya hesapları, sahte alışveriş siteleri, SMS mesajları gibi yöntemlerle yapılıyor. Genel olarak pek çok insan …
Günümüzde pek çok kişisel bilgimizi internet üzerinde paylaştığımız ortada. Seyahat biletleri, otel konaklamaları, hastane, alışveriş yaptığımız e-ticaret siteleri… Hepsinde hem kişisel hem de mali bi…
Geçtiğimiz ayın ikinci haftasında Güvenli İnternet Günü kutlandı. 9 Şubat’a tarihlenen bu özel gün internetin ya da daha geniş anlamıyla online teknolojinin, tüm dünyadaki kullanıcılar tarafından daha…
Hemen hepimiz artık mesajlaşma ve haberleşme uygulaması olarak WhatsApp kullanıyoruz. Çok kısa sürede kendiliğinden gelişen bu durum WhatsApp’ın pratik ve basit bir uygulama olmasından da kaynaklı. Te…
Kurumsal firmaların lokal güvenliğini sağlamak açısından bütüncül güvenlik sistemlerinin en önemli bileşenlerinden biri de CCTV yani Kapalı Devre Televizyonlardır. Hem caydırıcı etkisi olan hem de ola…
Son dönemde adını sık duyduğumuz kavramlardan biri de KVKK ve KVKK Enetgrasyonu. Nedir peki bu sorusundan hareketle bazı konulara açıklık getirelim istedik. Öncelikle KVKK’nın açılımı Kişisel Verileri…
Teknolojiyi had safhada kullandığımız şu günlerde Veri Depolamanın Önemi bir hayli ön planda. Bireysel, kurumsal, şirket, marka verilerinin çok hızlı bir şekilde katlanarak artmasıyla depolama ve yede…
Siber Güvenlik son yıllarda en çok konuşulan teknolojik terimlerden biri. Çalıştığımız yerlerdekilerden üzerimizde taşıdıklarımıza kadar hayatımızın pek çok alanında kullandığımız teknolojik aletlerin…