Windows Defender Devre Dışı Bırakma

Windows Defender Devre Dışı Bırakma

Windows 10 Windows Defender bilgisayarı virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan korumak için güçlü bir araçtır. Ayrıca bir antivürüs programına ihtiyaç duymadan iş görmektedir. Ancak bazen güvenilir dosyaları veya bir program ve oyun çalıştırmak istediğimizde bazı dosyaları virüs olarak algılar ve çalışmalarını engeller. Böyle durummlarda Windows Defender’ı kapatarak devre dışı bırakmak gerekir. Windows defender’ı kapatmanın hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Devre dışı bırakmak şu anda karşılaştığınız sorunu durduracak, ancak bilgisayarınızı birçok tehdide karşı savunmasız hale getirecektir.

Windows Defender Devre Dışı Bırakma

Windows Defender’ı kapatmak için yapacağımız bu yöntem Windows Defender’ı tamamen devre dışı bırakacaktır. Windows Defender’ı kapatarak devre dışı bırakmak istiyorsanız uygulanacak bazı yöntemler vardır. Bu yöntemleri tek tek ele alalım.

Windows 10 bilgisayarda Windows Defender’ı kapatmanın en kolay yolu “Ayarlar” uygulamasını kullanmaktır.

Bu yöntem hem kolaydır hem de partiktir. Windows defender’ı geçici devre dışı bırakmak için harikadır. Windows defender’ın engellediği işlemi bilgisayarınızda yaptıktan sonra Windows Defender’ı tekrar hızlı bir şekilde aktif hale getirebilirsiniz.

  1. Windows 10, Ayarlar uygulamasını açın.
  2. ” Güncelleştirme ve Güvenlik” seçeneği tıklayın.
  3. Sol kenar çubuğunda bulunan seçeneklerden “Windows Güvenliği”ni seçin.
  4. Sağ taraftaki bölmede “Virüs ve tehdit koruması” yazan seçeneğe tıklayın.
  5. Açılan ekranda, Virüs ve tehdit koruma ayarları bölümünün altında, “Ayarları yönet” yazan seçeneği tıklayın.
  6. En üstte “Gerçek zamanlı koruma” yazan seçeneği kapatın.
  7. Uygulamanın cihazınızda değişiklik yapmasına izin vermek isteyip istemediğinizi soran bir uyarı alırsınız, ‘Evet’e tıklayın
  8. Bu geçici bir devre dışı bırakmadır. Bilgisayarı yeniden açtığınızda yeniden etkileştirilecektir.
Windows Defender’ı Devre Dışı Bırakmak için Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni Kullanma

Kayıt defterine, bilgisayarınızda Windows Defender’ı kapatmak için yeni bir değer ekleyebilirsiniz. Kayıt defterinde işlem yapmadan önce kayıt defterini yedekleyin.

Windows Defender’ı kayıt defterinden devre dışı bırakmak için;

  1. Kayıt defterini açmak için iki hızlı yoldan birini kullanabilirsiniz. ilki Aynı anda
  2. Windows + R tuşlarına basarak “Çalıştır” kutusunu açın.
  3. Çalıştır kutusuna “regedit” yazın ve enter’a basarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açın.
  4. İkinci kayıt defteri açma işlemi Windows 10 arama kutusuna “regedit” yazın ve enter’a basarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni hızlı bir şekilde açın.
  5. Kayıt defteri açıldıktan sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender dizinine gidin
  6. Kayıt defterinde yukarıdaki dizine gittiğinizde sağ alanda sağ tıklayın ve Yeni’yi ve ardından DWORD (32 bit) Değeri’ni seçin . Kayıt defterine yeni bir giriş eklemenizi sağlar.
  7. Girişin adı olarak “DisableAntiSpyware” yazın ve Enter tuşuna basın.
  8. Düzenlemek için girişe çift tıklayın.
  9. 0 (sıfır) olan değeri 1 (bir) olarak değiştirin.
  10. Bilgisayarı Yeniden Başlatın.
  11. Bilgisayarınız yeniden başlatıldığında, Windows Defender’ın tamamen devre dışı olacaktır.
  12. İlk yöntemde anlattığımız şekilde Ayarlar uygulamasından Windows Defender’ı etkinleştirmek isterseniz bile bunu yapamazsınız. Windows Defender tamamen devre dışı olmuştur.
  13. Windows defender’ı tekrar etkinleştirmek için normal şartlarda kayıt deferini silmek gerekir. Ancak bu işlemde kayıt defterinin oluşturulduğu dizine gittiğinizde kayıt defteri kaydını göremeyeceksiniz, görüyorsanız değeri sıfır (0) yapın ve ilgisaayrı yeniden başlatın.
  14. Oluşturduğunuz değer yok ise yukarıda anlatıldığı gibi kayıt defterini tekrar oluşturun ve değeri sıfır (0) yapın. Bilgisayarı yeniden başlatın.
  15. Windows defender tekrar etkinleşrilmiş olacaktır.
Windows Defender’ı Kapatmak için Grup İlkesi Düzenleyicisi’ni kullanma

Windows 10 Home sürümü kullanıyorsanız muhtemelen “Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi” açılmayacaktır. Bu özelliği aktif hale getirmek için aşağıdaki linkleri sistem türünüze göre indirin ve indirilen dosyayı sağ tık yapın ve dosyayı “Yönetici Olarak Çalıştır”ı seçin. Kısa süre içinde siyah ekran görünümünde yükleme gerçekleşecektir. İşlem bittikten sonra tekrar Windows + R ‘yi tıklayarak açılan çalıştır kutusuna “gpedit.msc” yazıp Enter tuşuna basın.

  1. Grup ilkesi düzenleyicisini açtıktan sonra Sol kenar çubuğundan, Bilgisayar Yapılandırması yazan seçeneği genişletin.
  2. “Yönetim Şablonları” klasörünü genişletin.
  3. “Windows Bileşenleri”ni tıklayın ve sağ taraftaki bölmede “Windows Defender Virüsten koruma”yı çift tıklayın.
  4. “Windows Defender Virüsten korumayı kapat” yazan seçeneği bulun ve üzerine çift tıklayın.
  5. Özelliği etkinleştirmek için “Etkin” kutusunu seçin. Kafanız karışmasın, bu işlem Windows Defender’ı devre dışı bırakacaktır. Ardından değişiklikleri kaydetmek için alttaki Tamam düğmesini tıklayın.
  6. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Devre Dışı Bırakma, Windows Defender